vrijdag 22 januari 2010

applicaties met transferpapier


Ik heb zonet twee t-shirtjes opgefleurd. Ik gebruikte het transferpapier van Hema. Bij de applicatie van het meisje heb ik vliesstof aan de binnenkant opgestreken. Dit was een tip die ik op Sancho had gelezen. Omdat ik het wel wat storend vind, dat de rechthoek van die vliesstof langs de voorkant ook te zien is, heb ik dat bij de tweede t-shirt niet meer gedaan. De tijd zal nu wel uitwijzen of ik het al dan niet bij volgende shirts nog ga doen.
Voor de rest vertelde de handleiding dat je moest wachten tot de stof was afgekoeld voor je het papier er af prutst. Dat heb ik gedaan, maar ik denk dat ik wat te lang heb gewacht. Een deel van het papier bleef namelijk vastplakken. (Dat scheurde zo heel vervelend af zoals je soms met een sticker kan hebben die moeilijk te verwijderen is.) Dat heb ik gelukkig terug kunnen herstellen door er gewoon terug overheen te strijken en het meteen er af te prutsen (met een pincet). Het papier hing op David zijn muts, dus daar zie je nu niets meer van.
Ik ben erg tevreden van het resultaat en kan al niet wachten tot het mooi weer is! Hoe ze het nu gaan doen in de was, dat is nog even afwachten, maar ik zal het hier zeker toevoegen als het zover is.

edit: Ondertussen zijn ze al vele keren gewassen en de prenten blijven er hetzelfde uitzien. De t-shirts zijn steeds met de gewone was meegewassen op 30°C. Ik keer wel altijd alles binnenstebuiten.

edit2: Ondertussen zijn de kabouters al op 40° gewassen met een vlekkenverwijderaar (kinderen en chocomelk ;-) ) en ze zien er nog prima uit.


6 opmerkingen:

 1. Schitterend!! De prent met de meisje doe me helemaal terugflitsen naar mijn kindertijd, zalig, dat ga ik ook eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit moet ik toch ook eens proberen. waar haal je trouwens deze leuke prenten?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Via onze goede vriend 'google afbeeldingen'. Gewoon zoeken op iets wat je je herinnert uit je jeugd (hier David de Kabouter en Sara Kay).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En wat deed de wasmachine er nu mee?
  Ik heb namelijk ook transferpapier liggen, maar las hier en daar dat het niet zo lang houdt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hey
  Ik heb ook het transferpapier van Hema maar alles wat wit blijft (als je iets afdrukt in kleur en er zijn witte stukken) wordt bij mij gelig. (zie: http://flaviestikkemie.blogspot.com/2010/08/wie-niet-luisteren-wil.html) Bij jou is dit precies niet. Misschien heb ik strijkijzer er té lang opgehouden?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo,
  Ik heb vliesstof net gehaald bij de hema want ik vroeg aan een medewerkster of ze transfer papier hadden maar ik kreeg vliesstof mee want ik wist natuurlijk niet of het goed was dus kan je ook met vliesstof die printjes maken want het is erg nodig en het is een belangrijke gelegenheid k heb het snel nodig

  BeantwoordenVerwijderen