woensdag 3 maart 2010

bloeiende vrouwentong


Ik ben fan van vrouwentongen. Vroeger zag je ze bijna overal achter de venster staan. (vooral dan bij de oudere mensen) Ik vind ze schitterend, je mag ze al eens vergeten. Ze zijn eigenlijk gewoon niet kapot te krijgen. Bij mij in de huiskamer doen ze het dan ook prima. Want ik ben namelijk een echte liefhebber van planten, maar als ze niet tussen mijn tomaten in de serre groeien durf ik ze al wel eens wat te verwaarlozen. (lees; geen water geven)
Een sansevieria, want zo heten ze officieel bedankt zijn 'baasjes' zelfs als ze wat verwaarloosd worden. Dit doen ze namelijk met een bloem. Oké, het is geen hele fleurige bloem, maar ik was toch blij verrast toen ik dit exemplaar in één van mijn potten vond.
Ik wist zelfs niet dat ze konden bloemen, maar gelukkig vind je op het 'weureldwaaidnet' over alles de nodige info.

5 opmerkingen:

 1. ik heb die van mijn vader (of die van mij want ik won m op een tombola toen ik 9 was of zo) toch al vaak zien bloeien hoor;.. alleen: er komt iets plakkerigs af die bloemen dus opletten...
  Enne om effe te illustreren: als ie voor een hoog raam staat kan ie vrij hoog worden: hij is nu bijna 2 meter ... Durf m niet naar hier verhuizen want wij hebben een veranda, wordt ie nog hoger...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als je geduld hebt om tot na 12 uur (snachts) te wachten, doe het want je zult een van de heerlijkste geuren ruiken die je ooit geroken hebt.
  Dit bloemetje geeft pas laat in de nacht haar geuren af .
  Het is vreemd dat er nog geen parfum is met deze geur maar ook weer niet.
  Het is vrij zeldzaam dat ze bloeien nl..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik heb ze ook maar bij mij bloeien ze altijd, een geef ze eens per week water

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bij mij komt er nu een bloem in een jonge scheut, geeft ze 4x per jaar water

  BeantwoordenVerwijderen
 5. heb ook een paar Sanseveria ..in een pot heb ik nu 4 stuks bloemen ,, mooie , en ruiken s'avonds , was er erg verrast mee..ga ook een paar foto's maken zeker, Roucky.

  BeantwoordenVerwijderen