woensdag 24 februari 2010

2 in 1 lentegiletje

Ik heb een dochter die het liefst met zo weinig mogelijk kleren rondloopt. Maar wel verzot is op haar bodywarmer. Daarom had ik dus het plan om een soort van lente/zomer bodywarmer te maken. Ik had de keuze tussen twee stofjes, maar omdat ik niet kon kiezen, wilde ik het omkeerbaar maken. (Ook altijd handig als ze aan de ene kant gemorst heeft. ;-) )
Het heeft even geduurd eer ik wist hoe ik eraan ging beginnen. Gelukkig zijn er nog goede, creatieve zielen die handige handleidingen op het internet plaatsen. Ik dank u en ook u. Vooral de laatste vond ik het handigst.
Dan was het ook nog even nadenken over hoe ik 'de vulling' het makkelijkste deed. Ik was bang dat als ik die al één kant zou vastmaken, ik de hele boel niet meer zou kunnen keren. Maar dat ging toch prima. Ik gebruikte van die gewone, gewatteerde stof. Weet eigenlijk de juiste naam niet, ik had nog een restje over van de gordelbeschermers die ik maakte.
Ik stikte alles in elkaar. (Haalde daarna de schoudernaden terug open, omdat ik zo achterlijk was geweest om die om te draaien. Moest dan ook de vulling opnieuw knippen en terug naaien. Enfin we zullen maar de schuld steken op de vroege morgen. Want ons ventje laat ons flink slapen 's nachts maar is vroeg wakker. Mooi excuus voor mij om te naaien, want de grote zus die slaapt dan nog.)

Et voilà, zie hier het resultaat!Geen opmerkingen:

Een reactie posten