zaterdag 18 juni 2011

gezocht: tijd!

Pfff, schandalig lang geleden dat ik nog een postje gemaakt heb. Heeft er iemand tijd te veel?
(schakelt over op klaag/zaagmodus)
Eerst waren (en zijn nog steeds) foto's van een aantal maaksels verdwenen. Dat waren cadeautjes, dus.... geen foto's meer.

Daarna ben ik terug voltijds aan de slag gegaan en ik krijg mijn werk en mijn huishouden maar niet georganiseerd. Of beter gezegd op een manier waarop ik mij er goed bij voel. Ik geef les als onderwijzeres, dus ben thuis elke avond aan het verbeteren en voorbereiden. Dat doe ik als de kinderen in hun bedjes liggen. En ondertussen blijft de was en de plas liggen... en staat mijn naaimachine daar eenzaam te verkommeren. (En zit mijn ventje eenzaam in de zetel.)
Soms vraag ik mij echt af hoe andere werkende mama's dat doen? Hier zit duidelijk geen supervrouw achter de pc.
(schakelt klaag/zaagmodus uit)

In dit huishouden werd er dan ook al overeengekomen dat er volgend schooljaar terug halftijds werk wordt gezocht. Duimt u mee voor mij dat er iets uit de bus komt?

En het is bijna grote vakantie, dus vrije tijd... Dan kan ik de maaksels die ik nog achter sta showen. (U heb nog een rimpelrokje, een amelietje, een stoffen mand/zak, een simpel broekje en een tricotjurkje van me te goed.)
Want ondertussen ben ik op tram 3 gesprongen en ben ik het trotse baasje van een lockmachine. Dus hoop ik om hier ook meer tricotnaaisels te laten zien.
En zal ik terug meer achter mijn machine kunnen zitten. En laat dat mooie weer maar komen. Want we hebben een nieuwe, stevige houten tuintafel nu, dus kan ik lekker buiten naaien, terwijl de kinderen buiten spelen.

Voila, ik heb mijn hartje eens kunnen luchten, bedankt voor het luisterlezen.

3 opmerkingen:

 1. ik ben benieuwd naar de resultaten dus hup...tonen die handel :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik herken dit zooooo hard. Ik sta ook in het onderwijs. (awel, dan heb je toch om half vier gedaan en kei veel vakantie én je hebt elke woensdag vrij.... *zucht*) Ik heb gelukkig een kleine 16 weken mogen genieten van een poetsvrouw die om de twee weken woensdagvoormiddag even een handje kwam toesteken. Maar nu is het grote vakantie en dan moet ik van manlief de kuis toch maar weer zelf doen....
  Dus als jij toevallig toch nog ergens tijd vindt en je kan wat missen... Stuur het maar door ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kwam dit bericht op je blog tegen, ook ik herken dit enorm. Geef zelf ook les (op een basisschool in Nederland aan groep 6/7), Werk officieel 3 dagen, maar daar blijft het niet bij. Altijd maar druk druk druk. En wat Flavie hierboven schrijft (dat van half 4 en veel vakanties), tegen dat vooroordeel moet ik ook opvechten. Balen. Ons werk is zoooo leuk. Maar kost ook de nodige tijd en energie en dat ziet niet iedereen. Dus kan me best voorstellen dat je zo af en toe even wilt klagen, heb ik ook wel eens.
  Succes met alles!

  groetjes Angela

  BeantwoordenVerwijderen