dinsdag 15 juni 2010

poppenwiegje




Het poppenwiegje dat ik een aantal weken geleden in de kringloopwinkel kocht, heeft een nieuwe hemel met bijpassend dekentje. De hemel is een 'borstvoedingsdoek' (Ik kan niet op de juiste naam opkomen. Maar je hangt het rond je nek zodat je niet met je hele 'melkwinkel' bloot zit bij het borstvoeden. Meer ervaren dames zullen dit ongetwijfeld zonder kunnen, maar ik slaagde daar dus niet in. Ik heb nochtans (jammer genoeg) geen weelderige boezem. Tijdens het borstvoeding had ik eigenlijk één weelderige borst. U leest het goed. Ik had één grote borst en één 'gewone' borst. Enfin, ik ga hier niet verder uitweiden over mijn borstvoedingsproblemen.)
Ik heb dus die doek gerecycleerd. Gewoon twee tunneltjes stikken zodat de ijzerdraad erdoor kon. Het bandje dat rond de nek hoorde, heb ik er bovenaan rond geknoopt.



Voor het dekentje heb ik mij voor de allereerste keer aan patchwork gewaagd. En dat smaakt naar meer. Ik vond het erg leuk om te doen. Omdat ik geen goede vulling had om tussen mijn twee lagen te doen, nam ik een oude, wollen trui. Dat was niet zo'n goed idee, want hierdoor trekt alles zowat scheef. Nu ja het is maar voor de 'poppemie'.

1 opmerking:

  1. Mooi! Dat is uren werk zeker dat patchwork? Zou, denk ik, niets voor mij zijn om te maken.

    BeantwoordenVerwijderen