donderdag 15 juli 2010

de ververslap

Al surfend en snuffelend op het web, kwam ik hier terecht. Moest ze u nog onbekend zijn, kijk er dan zeker eens rond.
Op haar blogje vond ik een handleiding om een 'ververslap' te maken. En voilà, zie hier mijn exemplaar.Ik paste wel een aantal dingen aan. Ik gebruikte alleen maar wattine (2 lagen) in het midden van mijn lap. De zijkanten kregen geen vulling.
Aan de sluitingslap stikte ik een lus. Zo kan ik hem handig aan de buggy hangen. (of rond mijn arm, met kleine man op de arm, en grote meid aan de hand)Enfin hij heeft hier al goed dienst gedaan. Gedaan met elke keer die pampers en zo'n plastieken verzorgingsmapje uit die veel te dure zak (die al kapot is) van mijn handtas in die andere tas te verhuizen enz.

In dezelfde stof maakte ik destijds al twee onbags, en ook de gordelbeschermers van de buggy. Leuk zo allemaal bijpassende spullen.


Ik appliceerde 2 egeltjes op mijn tas (niet zelf getekend, wel zelf gevonden op 'tinternet'.)
Alleen kwam deze keer mijn vlieseline (van de Hema) gewoon los. Ik had ze op mijn stof gestreken en daarna de figuurtjes uitgeknipt. En toen kon ik gewoon, zonder moeite de vlieseline er afpellen. Iemand enig idee wat ik fout heb gedaan?
Nu is dat hier geen probleem, alleen aan de hoekjes merk je het een beetje. Bij het rechtse egeltje zie je het aan zijn eerste stekeltje te beginnen bovenaan zijn hoofd.


2 opmerkingen:

  1. Tof! Ik ga er sowieso ook nog wat wijzigingen bij aanbrengen (vooral aan de zijkanten, ik ga daar iets zakskesachtig van maken) en die lus komt er nu ook bij. Goed idee!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mijn hema vlieseline heb ik van de week 4 keer moeten strijken eer het echt bleef zitten. Heter en meer drukken met de strijkbout hielp wel maar het hoor niet lijkt me. Ik kies de voglende keer voor een ander merk.

    Heel leuk matje trouwens, de egeltjes zjn zo leuk!

    BeantwoordenVerwijderen