dinsdag 27 april 2010

verliefd

Ik had al een bericht getypt om mijn beklag te doen dat ik nooit zulke mooie schatten vond in de kringwinkelzoals menig medeblogger. Ik had het alleen nog niet gepost. Maar dat zal ik nu ook niet meer doen vermits ik vandaag nog eens naar de kringwinkel ben geweest. En opeens zag ik ze staan en mijn hart maakte echt een sprongetje!



(Aja, negeer de honden op de foto. Het kastje is nog niet gewassen en er hangt dus nog een onbekende geur aan. ;-))

Ik vind ze echt geweldig. Ik had er ooit al eens eentje gezien en sindsdien was ze in mijn hoofd (en hart) blijven rondspoken. Ik had al eens rondgekeken op tweedehands enzo, maar ofwel was het te ver weg of te duur.
Maar deze schat kon ik niet laten staan. Ze is nog in goede staat. De sierscharnieren op de bovenkant ontbreken en ik denk dat er oorspronkelijk ook knopjes aan de zijkanten opstonden. Ik ben dus nu op zoek naar mooie knopjes. Ik ga het kastje opschuren en weet nog niet of ik ze een kleurtje ga geven. Daar ga ik nog eens over nadenken. Als iemand suggesties heeft hoor ik het graag.

Voorts kocht ik ook nog deze geweldige theepot.(zonder deksel, maar hij gaat aan een tweede leven beginnen als vaas, dus hij heeft geen deksel meer vandoen.)



Voor de dochter heb ik een poppenwiegje gekocht met het meest groezelige 'hemeltje' eraan dat ik ooit heb gezien. Dat heb ik dan ook meteen weggesmeten (zonder foto's van te nemen, maar geloof me vrij, ik bespaar u hierbij een maagkering.)

t-shirt wordt rokje



De lenteschoonmaak is begonnen. Ik heb mijn kleerkast eens grondig uitgemest. Alle spullen die ik niet meer draag of waarvan ik vermoed dat ik er toch nooit meer zal inkunnen heb ik er uitgezwierd. Uit de stapel (ja, ik geef het toe, het was een stapel) heb ik de mooie stoffen apart gelegd.
Op het internet kwam ik ooit eens dit gratis patroontje tegen. Omdat het mijn eerste keer was dat ik met tricot aan de slag ging, vond ik het een goed idee om die oude t-shirts een tweede leven te geven.
En zie hier het resultaat.
Ik ben er zelf niet echt tevreden over en denk dat ik tricot nog een tijdje ga laten links liggen. Ik vind dat dat zo lubbert onder mijn machine, ik heb er nochtans op gelet om er niet aan te trekken. Voor de rest is het rokje scheef. Maar de dochter draagt het graag. Dus voor "'s werkendaags" mag ze het aanhouden.


vrijdag 23 april 2010

tuinieren

Met zo'n mooi weer, moet/mag er in de tuin gewerkt worden! En wat doen de kindjes terwijl mama druk bezig is om de serre klaar te maken?



Juist! Die spelen in hun 'kamp'.

maandag 19 april 2010

een aapje wou eens vrolijk zijn...



en hij beet in de billen van de kapitein
de kapitein werd vreselijk boos
en hij stopte het aapje in een poederdoos
De poederdoos was veel te wit,
En hij stopte het aapje in de kolenkit.
De kolenkit was veel te vies
En hij stopte het aapje in het eetservies
Het eetservies was veel te mooi
En hij stopte het aapje in de vogelkooi.
Het deurtje stond nog open
En 't aapje kon gaan lopen.


Voila, nu ben ik niet de enige die met dit deuntje in zijn hoofd zit.

Een vrolijk sokkenaapje. De dochter is er hier superblij mee.
Ik gebruikte deze tutorial. Maar er zijn er nog meerdere. Gewoon eens zoeken op 'sockmonkey'.

En de sokken voor kleine broer liggen al klaar.

zondag 11 april 2010

kraamcadeautje


Een nichtje van mij is bevallen van haar eerste kind, een jongen. Ik heb 2 slabbetjes gemaakt, een tutdoekje met labeltjes en een t-shirtje gepimpt.
Allemaal vrij eenvoudig om te naaien. Alleen had ik beter wat bredere biaise gekocht voor rond de slabbetjes.
In het kroontje op één van de slabbetjes en op het tutdoekje heb ik zijn naam genaaid. Op het tutdoekje vind ik dat het beste gelukt. Die heb ik ook als tweede gemaakt. Oefening baart ook hier kunst. Ik gebruikte hier gewoon de smalste cordonsteek van mijn naaimachine voor. Bij het tutdoekje stikte er daarna nog eens met blauw rond.
Op het tweede slabbetje en op het t-shirtje naaide ik een das.